(17/18) 11. Musik A og Fortsættersprog A (Engelsk/Spansk*/Fransk/Tysk)

Denne studieretning er for dig, der er interesseret i musik og sprog. Du behøver ikke i forvejen at kunne spille på et instrument eller kende til noder for at vælge musik på A, men du skal være parat til at prøve kræfter med det, og arbejde seriøst.
Vi arbejder ligeligt med teori og praksis, og vi deltager aktivt i skolens arrangementer med musical, musikcaféer, juleafslutning mv.
Vi har også et øvelokale, som du kan bruge med dit eget band efter skoletid. I sprogdelen kommer du til at arbejde med
skønlitteratur, men også med kulturelle og samfundsmæssige forhold i det pågældende land – ikke mindst i forhold til musik. Vi vil analysere sangtekster og musik med relationer til det sprog, du har valgt. Vi kan f.eks undersøge baggrunden for protestsangene i 70’erne og punkkulturen i England (Engelsk A), lytte til Mozarts værker og analysere metalbandet Rammstein og nyere tysk popmusik (Tysk A), undersøge den franske chanson, Chopins værker samt nyere rapmusik og musicals (Fransk A), eller vi kan arbejde med flamenco og salsa (Spansk A). Der er naturligvis også enkeltfaglige emner i sprogfagene, fra grammatik til spansk
fodboldfeber. Der er vide muligheder for studierejsen, afhængigt af hvad vi vælger at arbejde med, og hvilket sprog du vælger.

Hvis du er interesseret i at se de uddannelsesmuligheder, studieretningen giver, kan du kigge på adgangskortet.dk

*Efter udmelding fra UVM, må studieretninger med Spansk fortsætter A ikke oprettes i skoleåret 2017/18. Vi forventer at udbyde det som studieretningsfag i 2018/19.

 

Bliv elev